Rute Storwartz og Olavsgruva

Rute 1) Storwartz og Olavsgruva – Spennende gruvetur med flotte utsiktspunkter. Noe asfalt, mye fin grusveg, men også varierende kvalitet på underlaget.

RUTE 1

STORWARTZ OG OLAVSGRUVA

LENGDE: 33 km

STIGNING: 550 høydemeter

ANSLÅTT SYKKELTID: 3-4 timer pluss pauser

HUBriding
2

RUTE 1) STORWARTZ OG OLAVSGRUVA

Turen følger riksvei 31 østover forbi Hittersjøen og tar av oppover mot Storwartz og Olavsgruva på god asfaltvei. Ved Storwartz ble det første kobberfunnet gjort i 1645 og driften ble først avsluttet i 1972. Tar du turen videre til Olavsgruva kan du besøke gruvemuseet og delta på en times omvisning der du også kommer ned i noen av gruvegangene. Kontakt museet for bestilling.

 

Fra Olavsgruva går turen tilbake over Storwarz og derfra på gamle gruveveier med vidt utsyn i alle retninger. Etter 3-4 km med underlag av varierende kvalitet når du grusveien som tar deg mot Einarsvola og fjellkjerka. Herfra får du også flott utsikt, også tilbake mot Røros og områdene rundt. En av grunnene til at det er så vidt utsyn her er at gruvedrifta og kobbersmeltinga krevde fyring med store mengder ved, som igjen gjorde at store områder ble fullstendig snauhugget. I denne høyden og med Røros` ganske værharde klima var det ikke lett å få reetablert skog, men litt lenger nede ser vi imidlertid at skogen igjen er i ferd med komme tilbake.

 

Fra kjerka triller du 500 meter tilbake til krysset der du tok av og sykler videre ned mot Røros. Når du passerer 30,5 km av løypa kan du enten rulle ned til riksveien og ta den tilbake, eller du kan følge ruta som tar av på sti/skiløype de siste 3 kilometerne tilbake til hotellet. Er det bløtt anbefales veien.

 

Er du klar for litt stisykling kan du også ta sti ned fra fjellkjerka og «hjem». Dette er ikke en del av ruta, men terrenget her er så oversiktlig at du lett finner veien selv.

 

Du har nå hatt en herlig dag på sykkelsetet og kan derfor nyte hotellets Bad & Velværeavdeling.

 

Her står opplevelser og sanseinntrykk i kø. Det er bare å nyte, hvile og gjøre seg klar til nok en dag med fantastiske opplevelser.

 

Se hele ruten HER

 

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder.

Oversikt over hotellets spisesteder (klikk på navnet):

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGGU

Røros på sitt aller beste.