Rute Skåkåsen og Mølmannsdalen

Rute 3 – Flott stitur med noen krevende partier.

RUTE 3

SKÅKÅSEN OG MØLMANNSDALEN

LENGDE: 26 km

STIGNING: 450 høydemeter

ANSLÅTT SYKKELTID: 2-3 timer pluss pauser

HUBriding
HUBriding

Denne turen er vesentlig på sti og vil være krevende for mange. Tar du turen er du imidlertid sikret en fantastisk naturopplevelse både over Skåkåsfjellet godt over tregrensa og nede i Mølmannsdalen der stien tar deg langs den berømte Langegga helt tilbake til sentrum i Røros. Mølmannsdalen er et eventyr av en dal med et utall barnålsstier med fantastisk flyt for stisyklister. Her kan du enkelt selv sette sammen de stipartiene du ønsker, det er nok å ta av.

 

Ta til høyre ut fra hotellet og etter noen hundre meter ned Spell-Olaveien og på bru over elva og opp langs slagghaugene. Så krysser du riksveien og tar deg innover mot Skåkåsen som oppvarming på god grusvei. Etter et par kilometer tar du på sti merket Marenvollen og oppover mot Skåkåsfjellet hvor du fra 900 moh havet har et herlig utsyn nedover til Røros, mot Rondane i sør og mot Sylane i nord.

 

Er det bløtt i marka er det et alternativ å fortsette på grusveien. Herfra er det flere alternativer opp på Skåkåsfjellet, for eksempel fra parkeringsplassen ved Skåkåsvollen. Så kobler du deg på ruta der du kommer opp. Snart ser du den svære Skåkåsteinen, et velegnet stopp for en rast i fjellet.

 

Herfra bærer det på gode flytstier før du ganske bratt og litt steinete tas ned i Mølmannsdalen og til Mølmannsgården som også er velegnet for en pust i bakken og kanskje et bad i Dalstjønna?

 

Nå er du u Mølmannsdalen og løypa vi har valgt tar deg hele veien til sentrum på Langegga, et must av en morenerygg for stisyklister når du er på disse trakter. Bare å glede seg.

 

Anbefalinger:

I Mølmannsdalen er det et eldorado også for stisyklister med nydelige flyt- og barnålsstier.

Her anbefaler vi mtbmap.no som har et vell av stier lagt inn, mye takket være stientusiast Rolf Opdal.

 

Du har nå hatt en herlig dag på sykkelsetet og kan derfor nyte hotellets Bad & Velværeavdeling.

 

Her står opplevelser og sanseinntrykk i kø. Det er bare å nyte, hvile og gjøre seg klar til nok en dag med fantastiske opplevelser.

 

Se hele ruten HER

 

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder.

Oversikt over hotellets spisesteder (klikk på navnet):

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGGU

Røros på sitt aller beste.