Rute Mølmannsdalen

Rute 2 – Barnevennlig tur innover i Mølmannsdalen med mange fine raste- og badepasser.

RUTE 2

MØLMANNSDALEN

LENGDE: 28 km

STIGNING: 220 høydemeter

ANSLÅTT SYKKELTID: 2-3 timer pluss pauser

HUBriding
HUBriding
1

Fra hotellet ruller du ned forbi Røros kapell og kirken og ut på Dalsveien sørøstover og innover i Mølmannsdalen. Denne turen egner seg godt for familier med barn. Etter ca 4 km er det slutt på bilveien og du sykler videre i fin furuskog innover mot den vakre Mølmannsdalsgården med bygninger helt tilbake til 1750. Det knytter seg en spennende historie til Mølmannsgården; datter av direktøren av kobberverket var klar for giftemål, men brudgommen falt av hesten og mistet livet på vei til gården. Hun går visstnok fortsatt igjen i stabburet og venter på at han skal komme.

 

Dette er en rundtur som returnerer på asfalt langs fylkesveien som har lite trafikk, men ønsker du å sykle helt uten trafikk kan du jo snu hjemover på grusveien når det måtte passe. Det går også flotte barnålsstier tett på veien som du kan følge hvis du vil ha et alternativ.

 

Følger du løypa tar den deg like etter gården videre mot Dalstjønna med flere fine badeplasser før du krysser over elva ved Tørresdalen hvor det også er trivelige rasteplasser og bademuligheter. Deretter følger du Hådalsveien på asfalt enkelt tilbake til Røros.

 

Ruta tar deg avslutningsvis gjennom gågata i Røros og her er tilbudene så mange at det er stor fare for at feltet sprekker rett før målgang.

 

Anbefalinger:

I Mølmannsdalen er det et eldorado også for stisyklister med nydelige flyt- og barnålsstier.

Her anbefaler vi mtbmap.no som har et vell av stier lagt inn, mye takket være stientusiast Rolf Opdal.

 

Du har nå hatt en herlig dag på sykkelsetet og kan derfor nyte hotellets Bad & Velværeavdeling.

 

Her står opplevelser og sanseinntrykk i kø. Det er bare å nyte, hvile og gjøre seg klar til nok en dag med fantastiske opplevelser.

 

Se hele ruten HER

 

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder.

Oversikt over hotellets spisesteder (klikk på navnet):

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGGU

Røros på sitt aller beste.