Rute Korssjøen

Rute 4 – Flott tur sørover fra Røros med alt av underlag som asfalt, grus, nydelige kjerreveier og trillesti.

RUTE 4

KORSSJØEN

LENGDE: 50 km

STIGNING: 730 høydemeter

ANSLÅTT SYKKELTID: 3-4 timer pluss pauser

HUBriding

Dette er en litt lengre tur som varierer mellom asfalt, grus, nydelig kjerrevei og litt krevende sti. Vi starter inn Dalsveien mot Mølmannsdalen, men tar raskt av over Håelva og på asfalt sør-østover. Ca 9 km fra start tar du av mot Korssjøen (skiltet) og klatrer oppover på grus til nesten 900 moh før du triller nedover og inn på idyllisk kjerrevei mot Korssjøen. Her finner du en nydelig og langgrunn strand med perfekt sandbunn for store og små hvis temperaturen skulle tillate et bad.

 

Kjerreveien fortsetter rundt vannet et stykke før den avløses av et par kilometer med steinete og krevende sti som nok for de fleste må anses som trillesti.

 

Stien bedrer seg ned mot riksvei 28 ved Narjordet som gir deg litt hviletid i et par kilometer før du igjen er på fin grusvei helt over mot Os. På denne veien finner du noen av postene i Nørdalen natur- og kultursti som gir deg spennende info om kulturhistorie og området hvis du tar deg tida. Da vi la løypa i juli, møtte vi her både skogens konge representert ved en solid elgokse og vi så rype og hare. Alltid trivelig på tur!

 

På denne delen av turen sykler du også forbi Langtjønna etter ca 32 km og her er det et fint raste- og badeområde hvis det skulle passe.

 

Turen nærmer seg slutten når du når riksvei 31, men noen bakker gjenstår; du skal opp Myrelia og deretter opp og over Hånåsåsen. Også her får du et fint utsyn over skogs- og kulturlandskapet utover mot Dalsbygda og innover mot Røros. Vel tilbake passer det kanskje med en stopp i sentrum for en velfortjent øl eller en is?

 

Du har nå hatt en herlig dag på sykkelsetet og kan derfor nyte hotellets Bad & Velværeavdeling.

 

Her står opplevelser og sanseinntrykk i kø. Det er bare å nyte, hvile og gjøre seg klar til nok en dag med fantastiske opplevelser.

 

Se hele ruten HER

 

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder.

Oversikt over hotellets spisesteder (klikk på navnet):

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGGU

Røros på sitt aller beste.