Rute Kongens gruve

Rute 5 – Grustur med vidt utsyn og gruveopplevelser.

RUTE 5

KONGENS GRUVE

LENGDE: 41 km

STIGNING: 770 høydemeter

ANSLÅTT SYKKELTID: 3-4 timer pluss pauser

HUBriding
HUBriding

Denne turen går for det aller meste på fine grusveier og du kommer godt opp i høyden med flere flotte utsiktspunkter. Du kommer også innom Kongens gruve som var i drift fram til 1946. Her var også en egen liten gruveby som imidlertid for det meste ble nedbrent på syttitallet. Er du interessert kan du på kjerreveien over det høyeste punktet ta små avstikkere for å ta flere gruverester nærmere i øyesyn.

 

Ut fra Røros følger du riksvei 31 til midt på Hitterjøen (2 km fra hotellet) og så tar du Erliveien opp mot fjellkjerka på Erlivola. Opp til kjerka, som er vel verdt et besøk om ikke annet så for utsiktens skyld, er det en liten avstikker.

 

Videre tilbake på veien går det på fin grusvei helt ned til Vintervollveien (asfalt) som du følger litt tilbake slik at du får krysset Glomma. Halvveis opp i bakkene til Kongens gruve anbefaler vi at du følger ruta langs den gamle gruveveien som er mye vakrere og triveligere, men litt brattere enn bilveien.

 

Over mot Rødsjøen følger du gruveveien som her er av litt dårligere kvalitet, men absolutt sykkelbar. Da vi syklet denne, var det lagt opp til en kulturvanding langs gruveveien med keramikk utstilt på utvalgte plasser.

 

Etter de første bygningene like før Rødsjøen følger ruta en traktorvei og etter hvert en liten og smal, men fin sti inntil du raskt er inne på god grusvei og etter hvert asfalt ned mot flyplassen i Røros og tilbake til hotellet.

 

Du har nå hatt en herlig dag på sykkelsetet og kan derfor nyte hotellets Bad & Velværeavdeling.

 

Her står opplevelser og sanseinntrykk i kø. Det er bare å nyte, hvile og gjøre seg klar til nok en dag med fantastiske opplevelser.

 

Se hele ruten HER

 

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder.

Oversikt over hotellets spisesteder (klikk på navnet):

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGGU

Røros på sitt aller beste.