Rute Dalsbygda setervei

Rute 6 – Litt lengre rundtur på grus i vakkert kulturlandskap.

RUTE 6

DALSBYGDA SETERVEI

LENGDE: 50 km

STIGNING: 700 høydemeter

ANSLÅTT SYKKELTID: 3-4 timer pluss pauser

HUBriding
HUBriding

Dette er en tur i vakkert skogs- og kulturlandskap der du på hjemturen følger nasjonal sykkelrute 20 – seterveien fra Alvdal til Røros.

 

Vi starter turen over Hånåsåsen og opp over Myrelia rett sør for Røros. Her er det grusvei og et kort stykke med kjerrevei før du må innom riksvei 30 et lite stykke og så krysser Glomma ved Høystad (se skilt). Herfra går turen gjennom flere vakre gårdstun før du sykler opp mot Os kirke og så igjen et kort strekk på riksveien før du tar innover mot Dalsbygda på Mosengveien. Hele veien opp mot Dalsbygda sykler du gjennom noe av det fineste vi har av jordbruksbygder, vakre gårdstun og videre utsyn jo høyere du kommer. På turen opplevde vi å se både rådyr og musvåk, samt at det å sykle gjennom gårdsbruk med frittgående husdyr alltid gir hyggelige opplevelser.

 

Vil du ha en kaffestopp i Dalsbygda, sjekk ut Kølbua kafe.

 

Seterveien tar deg ned igjen og snart toucher du ruta der du var tidligere på dagen, og tilbake til Røros gjenstår nå ca 16 km i lettsyklet terreng.

 

Alternativer:

Synes du at denne turen blir litt for lang, er det et fint alternativ å ta bilen til Os sentrum eller Os kirke slik at du får meg det den fineste delen av turen som da blir ca 18 km.

 

Kommer du til Os kirke og har fått nok, er du rett ved returen for denne ruta og kan koble deg på siste del av turen. Da har du 16 km lettsyklet vei tilbake til Røros, men mister den fineste delen av turen…

 

Du har nå hatt en herlig dag på sykkelsetet og kan derfor nyte hotellets Bad & Velværeavdeling.

 

Her står opplevelser og sanseinntrykk i kø. Det er bare å nyte, hvile og gjøre seg klar til nok en dag med fantastiske opplevelser.

 

Se hele ruten HER

 

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder.

Oversikt over hotellets spisesteder (klikk på navnet):

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGGU

Røros på sitt aller beste.