Mat fra Røros. Foto: Rob Veldhuis

Lokalmat fra Rørosregionen

 

Dagen på hotellet starter og slutter med mat, selve kjernen i hele hotellvirksomheten og høydepunktet gjennom dagen. Røros er lokalmathovedstaden fremfor noen. På hotellet har alle de lokale produsentene sitt show room. Det som ikke finnes i regionen, lages fra bunn av hotellets egne konditorer, pølsemakere og bakere. Er ikke råvarene å oppdrive i nærområdet, vektlegges alltid økologiske, nasjonale produsenter. Alt skal være på naturens premisser.

Vin og øl

 

I tillegg til lokalmat, kan du selvfølgelig også få servert lokalbrygget øl fra Røros bryggeri og mineralvannfabrikk. Her får du ale og lagers i engelsk og tysk stil. I tillegg er det flere alkoholfrie bærdrikker å velge mellom. Kunnskapen om det du drikker er en viktig del av opplevelsen. På hotellet er det egne øl- og vinkelnere, som matcher drikke med mat. Kelnerne gir deg historien bak alle produktene vi serverer.
rorosbryggeri.no »

Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. Foto: Rob Veldhuis
Internasjonalt kjøkken. Foto: Tom Gustavsen

Internasjonalt kjøkken

 

300 år med gruvedrift har også gjort Bergstaden til en av de mest internasjonale stedene i Norge. Via Røros går turen til Tyskland, Italia, Frankrike, Sverige, Danmark og så videre. Det sammensatte miljøet endret ikke bare trønderdialekten her oppe, men har også preget matkulturen i stor grad. Festmåltidet Røros-kål finner du paralleller til i gruveområdene i Tyskland og Nord-Østre delen av Frankrike. Surpølsen springer ut fra originaloppskriften til Isterband-pølsen i Falun i Sverige. Dette gir enestående kombinasjoner og mattradisjoner som vi er stolte av å vokte.