Mikael Forselius. Foto: Tom Gustavsen

Mikael Forselius

For food lovers, Røros is a foragers mecca!

Mikael has been living in Røros for many years, and is executive director of Røros Hotell, Vertshuset Røros, Kaffestuggu and Erzscheidergården. He has many years experience in both the hotel and restaurant business, and has received awards including «Young Hotelier» in Norway, «The farmers association chefs award», central Norway’s food prize and the «Happy Egg». He also won «Taste of Norway» in 2009 and is one of the most popular spokesmen for Norwegian food and cuisine.

 

Røros Hotell has been a guiding light for tourism in Røros for over 60 years. We have a strong commitment to quality Norwegian ingredients and the value of local food, which we are passionate about here in Røros.

 

For food lovers, Røros is a foragers mecca! We work all year round so that Røros is an amazing place for both the people that live here and the visitors alike.
What we do, we do with love, and passion, for Røros.



Mikael Forselius. Foto: Tom Gustavsen

Mikael Forselius

 Mikael Forselius er født i 1974 i Sundsvall, Sverige. Bosatte seg i Norge i 1995, og Mikael har vært administrerende direktør ved Røros Hotell, Vertshuset Røros, Kaffestuggu og Erzscheidergården siden 2008. Siden han var liten har han hatt en fascinasjon av gode og ekte råvarer. Barndommen var fylt med fiske, sopp -og bærplukking og ikke minst matlaging. I de senere år har også jakt blitt en viktig del av livet. I følge han selv er han heldig som innehar verdens beste jobb -midt på fjellet! Han har omfattende hotell –og restuaranterfaring fra kjente steder både i Norge og Sverige, og har tilleggsutdannelse fra blant annet Cornell University, Hotellhøgskolen i Stavanger og Norsk Sommelier Utdannelse og har mottatt utmerkelser som blant annet Årets Unge Hotelier i Norge, Bondelagets Kokkestipend, Trøndersk Matpris og Gla’ egget. Han vant «Smaken av Norge» i 2009 og er en av landets mest populære foredragsholdere innen mat og matkultur. Er styremedlem og deleier i Røros F&B Group AS, Smaken av Røros AS, Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS og Glåmos Mineralvann AS. Er i tillegg styreleder i De Historiske Hotel og Spisesteder SA og styremedlem i blant annet Rørosmat SA og Innovasjon Norge.

Røros Hotell har vært en ledestjerne i reiselivet på Røros i over 60 år. Vi har et sterkt engasjement for norske kvalitetsråvarer og verdien av kortreist mat, og vi brenner for matmiljøet på Røros.

For matelskere er Røros mataukens mekka! Vi jobber hele året for at Røros skal være et fantastisk sted å være på, som fastboende og som gjest.
Det vi gjør, gjør vi med kjærlighet til Røros.