Røros kirke. Foto: Tom Gustavsen

Kortferie til historiske Røros

Vakker norsk natur og historie på kortferie

Bestiller du en historisk kortferie får du i en og samme bestilling overnatting, måltider og opplevelser på hotell og spisesteder tilknyttet De Historiske. Turen gjennomføres med egen bil og kortferien tar deg med gjennom vakker norsk natur.  Pakken er skreddersydd med fokus på historiske destinasjoner. Kortferiene kan gjennomføres som weekendturer eller midtuke  – det som passer best for dere.

Hafjell

Kortferien starter på Nermo Hotell, en tradisjonsrik familiebedrift som byr på et opphold i nydelige omgivelser i Hafjell. Her vil dere få opplevelsen av ekthet, kvalitet og komfort. Kjøkkenet inviterer på gode råvarer med smaker fra Gudbrandsdalen.

Røros

Videre tar turen deg over Nasjonal Turistveg Rondane mellom Muen på Venabygdsfjellet og Folldal, og derfra videre til fantastiske Røros! Norges nasjonalmaleri, «Vinternatt i Rondane» av Harald Solberg ble til etter at maleren i 1900 ble trollbundet av Rondane en gnistrende vinternatt. Opplev den samme utsikten fra Sohlbergplassen utsiktspunkt. Stopp gjerne også på Strømbu rasteplass, et ypperlig utgangspunkt for fotturer. Vi anbefaler også et stopp på Atnbrufossen vannbruksmuseum og et besøk på Sjokoladelåven på Nordre Nesset Gård langs turistvegen. Besøk Folldal Gruver og opplev et av Norges viktigste industrielle kulturminner.

 

På Røros Hotell blir du ønsket varmt velkommen. På Røros har gruvedrift og byjordbruk formet en helt spesiell fjellby – et menneskeskapt underverk med enestående kulturell verdi, og med status som verdensarvsted på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv. Middag med råvarer fra Rørosregionen blir servert hos Vertshuset Røros‘ anerkjente restaurant, i Kjerkgata, midt i sentrum av byen. Røros er med sin historiske atmosfære og mange opplevelser et svært spennende reisemål. Ta deg tid til et ekstra døgn på Røros, og få med deg et besøk i Olavsgruva (13 km fra sentrum) og Rørosmuseet Smelthytta. Eller hva med å bli med på en guidet byvandring? Billetter til de ulike omvisningene bestilles via Røros Turistkontor

Distanse fra Hafjell til Røros: ca. 235 km

 

Book kortferie her

 

 

 

Inkludert i denne pakken er:

  • 2 overnattinger i standard rom.
  • 2 buffet frokoster.
  • 1 grillbuffet på Nermo Hotell. Drikke til maten er ikke inkludert.
  • 1 middag på Vertshuset Røros. Drikke til maten er ikke inkludert.

 

 

Gå til Kortferie De Historiske