Sledehunder

Hundekjøring

Over vidda med hund og slede

 

Av alle våre vinteraktiviteter er dette en av de mest populære. Hundekjøring er en ekstrem naturopplevelse, der all sivilisasjon er glemt så snart den forsvinner i horisonten bak deg. Deretter er dere alene under vinterhimmelen; menneskene, hundene og viddene.

«En tur med eget hundespann innover Rørosvidda oppleves som et eventyr!»

Enorme vidder og vakre fjell gjør Røros til en hovedstad for hundekjøring. Hundekjøring er langt mer enn sport og konkurransekjøring. De fleste som deltar på denne opplevelsen gjør det sammen med kolleger, venner eller familie. Felles for dem alle er at de vil kjenner naturen slik den ikke kan oppleves på noen annen måte enn fra hundespannet.

Kennelen og villmarksleiren til Alaskan Husky Tours  ligger 20 minutter fra Røros i et vakkert og uberørt naturområde. Turlederen kjører sitt spann foran, og deres spann følger etter. Erfaring med hundespann fra før er ikke nødvendig.  Det blir gitt opplæring på hvordan sele på hundene, og hvordan kjøre deres egen slede. På stedet finnes en mindre lavvo med plass til ca 20 personer og en stor lavvo med plass til 130 personer. Ved større grupper kan det settes opp flere lavvoer.  Å avslutte dagen med villmarksmåltid med råvarer fra Rørosvidda gjør opplevelsen komplett.

 

 

Kontakt booking